Slepované mandlové cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 120 g máslo 100 g máslo 1 - 2 lžíce rum 1 ks žloutek 1/2 ks bílek 75 g cukr moučka 50 g cukr moučka 50 g cukr moučka 1 špetka mletá skořice 75 g hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 100 g mleté mandle 1,5 hrst mleté mandle
Postup Slepované mandlové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Ze změklého másla, cukru, mouky, mletých mandlí, špetky skořice a žloutků vypracujeme na vále hladké těsto, které necháme v chladu tak hodinu odpočinout
Mezitím si můžeme připravit krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme namleté mandle, rum podle chuti a také krém uchováme do použití v chladu
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Mandlové cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem a na 170 °C upečeme. Necháme vychladnout
Mandlové cukroví slepujeme k sobě mandlovým krémem a zdobíme bílkovou polevou vyšlehanou z bílku, citronové šťávy a cukru. Zdobení je na naší fantazii, můžeme použít i cukrové kuličky
Slepované mandlové cukroví si připravíme asi 10 dní před vánočními svátky, aby stačilo změknout.