Slepované mandlové cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

120 g máslo
100 g máslo
1 - 2 lžíce rum
1 ks žloutek
1/2 ks bílek
75 g cukr moučka
50 g cukr moučka
50 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
75 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
100 g mleté mandle
1,5 hrst mleté mandle

Postup přípravy receptu

  1. Ze změklého másla, cukru, mouky, mletých mandlí, špetky skořice a žloutků vypracujeme na vále hladké těsto, které necháme v chladu tak hodinu odpočinout

  2. Mezitím si můžeme připravit krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme namleté mandle, rum podle chuti a také krém uchováme do použití v chladu

  3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Mandlové cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem a na 170 °C upečeme. Necháme vychladnout

  4. Mandlové cukroví slepujeme k sobě mandlovým krémem a zdobíme bílkovou polevou vyšlehanou z bílku, citronové šťávy a cukru. Zdobení je na naší fantazii, můžeme použít i cukrové kuličky

  5. Slepované mandlové cukroví si připravíme asi 10 dní před vánočními svátky, aby stačilo změknout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!