Bavorská polévka s topinkami a bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 0.5 svazečku petrželka majoránka 1 ks cibule 0.5 svazečku pažitka 1 ks pórek 4 lžíce zakysaná smetana 100 g anglická slanina mletý černý pepř jitrocelové listy
Postup Bavorská polévka s topinkami a bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Jitrocelové listy, pažitku a petrželku opereme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Na pánvi zesklovatíme slaninu, aby pustila tuk. Přidáme cibuli a pomalu vše smažíme dozlatova.
Vývar dáme vařit. Přidáme do něj pórek a jitrocel. Základ necháme přejít varem, přidáme pažitku, petrželku, majoránku a podle chuti polévku osolíme a opepříme. Polévku už dále nevaříme.
Plátky chleba můžeme nakrájet na větší kousky a opečeme je nasucho.
Do talířů rozdělíme chléb, cibuli se slaninou a zalijeme je polévkou. Každou porci polévky zjemníme lžící smetany.