Skvělá jahodová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 125 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 ml cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr vanilkový cukr 250 ml hladká mouka 250 ml hrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání čerstvé jahody 250 ml stolní olej
Postup Skvělá jahodová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje)
Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme
Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé
Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila
Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem
Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne
Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.