Skvělá jahodová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 ml cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
vanilkový cukr
250 ml hladká mouka
250 ml hrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
čerstvé jahody
250 ml stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje)

  2. Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme

  3. Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé

  4. Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila

  5. Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem

  6. Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne

  7. Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!