Bavorské klobásy s kroupovou kaší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 lžic olej 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 600 g brambory 1 ks cibule 8 ks klobása 150 g kroupy 1 hrst petrželová nať 80 g cherry rajčátka podle potřeby zeleninový vývar
Postup Bavorské klobásy s kroupovou kaší recept
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a vmícháme do nich lžíci oleje. Kroupy po uvaření udržujeme teplé.
Brambory oloupeme a nakrájíme, uvaříme v osolené vodě. Měkké brambory scedíme, rozšťoucháme s máslem a postupně přiléváme vývar, vyšleháme.
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, vmícháme s kroupami a petrželkou do bramborové kaše.
Klobásy propíchneme a opečeme na oleji, nakonec s nimi prohřejeme rajčátka.
Na talíř dáme porci kroupové kaše, bavorské klobásky i rajčátka. Podáváme jako hlavní chod.