Bavorské klobásy s kroupovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
600 g brambory
1 ks cibule
8 ks klobása
150 g kroupy
1 hrst petrželová nať
80 g cherry rajčátka
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a vmícháme do nich lžíci oleje. Kroupy po uvaření udržujeme teplé.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme, uvaříme v osolené vodě. Měkké brambory scedíme, rozšťoucháme s máslem a postupně přiléváme vývar, vyšleháme.

  3. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, vmícháme s kroupami a petrželkou do bramborové kaše.

  4. Klobásy propíchneme a opečeme na oleji, nakonec s nimi prohřejeme rajčátka.

  5. Na talíř dáme porci kroupové kaše, bavorské klobásky i rajčátka. Podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!