Bavorské posvícenské koblihy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr špetka sůl 2 ks vejce 150 g rozinky 30 g kvasnice 1 lžička citronová kůra 500 g polohrubá mouka 0.3 l vlažné mléko 100 g rozpuštěné máslo na ozdobu cukr moučka podle potřeby olej na smažení
Postup Bavorské posvícenské koblihy recept
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem.
Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko,vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřhneme do kříže.
Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách.
Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.