Červená řepa s křenem recept
Apetit Recepty přílohyPostup Červená řepa s křenem
Postup přípravy receptu
-
Nálev připravíme z následujících surovin: 2/3 l voda, 1/3 l ocet, 80g cukr, 30g sůl, 1 lžíce fenykl
Řepu dobře očistíme, ale ponecháme u ní řapíky od listů i kořen, aby z řepy nevytekla šťáva. Vaříme doměkka asi hodinu, větší kusy až 2 hodiny. Po uvaření zchladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme. Ozdobným nožem nakrájíme na plátky nebo jednoduše na kostičky
Plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme kolečky křenu. Zalijeme svařeným nálevem a uzavřeme víčky. Bez sterilování vydrží takto připravená řepa asi 2 měsíce. Sterilovat můžeme asi 30 minut při 100°C.