Bavorské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks cibule
2 ks jablko
800 g hlávkové zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Z hlávkového zelí odstraníme vrchní listy, které vyhodíme. Košťál zakrojíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Hlávkové zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky.

  2. Zelí vložíme do kastrolu, přidáme cibuli, olej, podle chuti cukr a sůl. Hrnec s bavorským zelím přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Během dušení si oloupeme jablka, očistíme je a nakrájíme na kostičky.

  3. K poloměkkému zelí přidáme na kostičky jablek, trochu octa a dodusíme doměkka.

  4. Bavorské zelí podáváme například jako přílohu k pečeným nebo vařeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!