Bavorský bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
ocet
1 kg brambory
1 ks cibule
pažitka
1 ks masox
pepř
nakládané okurky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Připravíme si větší mísu a brambory do ní nakrájíme na co nejtenčí plátky. Cibuli si nakrajíme na jemno. Masox rozpustíme asi ve 2 deci horké vody. Brambory v míse pokapeme olejem, octem a přilijeme rozpuštěný bujon, salát zamícháme.

  2. Důležité je salát míchat pouze rukou. Brambory však nesmíme příliš mačkat. Vsech tekutin přidáváme podle chuti tak, aby se vše vsáklo do brambor. Nakonec můžeme přidat cibulku případně pokrájenou pažitku.

  3. Místo octa je možné použít nálev z okurek. Několik kyselých okurek můžeme také nakrájet přímo do salatu.

  4. Další variantou je jeho zjemnění kysanou smetanou nebo jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!