Bellini recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 20 g olej sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1/2 ks kuře muškátový květ 100 g kořenová zelenina čerstvá petrželka 50 g celozrnná krupice
Postup Bellini
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, stejně tak kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Cibuli oloupeme. Maso se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nevznikne silný vývar. Poté vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a uložíme do tepla
Do kuřecího vývaru zavaříme krupicové noky. Ty připravíme takto: Do 62 ml osolené vroucí vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, klademe do vývaru a vaříme asi 3 minuty
Nakonec do vývaru vložíme maso, zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a prohřejeme
Bellini podáváme jako chutnou polévku, která v chladných dnech skvěle zahřeje
Foto: Shutterstock.com