Bellini recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

20 g olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1/2 ks kuře
muškátový květ
100 g kořenová zelenina
čerstvá petrželka
50 g celozrnná krupice

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, stejně tak kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Cibuli oloupeme. Maso se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nevznikne silný vývar. Poté vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a uložíme do tepla

  2. Do kuřecího vývaru zavaříme krupicové noky. Ty připravíme takto: Do 62 ml osolené vroucí vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, klademe do vývaru a vaříme asi 3 minuty

  3. Nakonec do vývaru vložíme maso, zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a prohřejeme

  4. Bellini podáváme jako chutnou polévku, která v chladných dnech skvěle zahřeje

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy