Obložený talíř recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 100 g majonéza 3 ks rajče 50 g zakysaná smetana 200 ml bílý jogurt 1 ks střední cibule mletý černý pepř 2 ks čerstvá paprika 1 lžička ostrá hořčice 300 g studená vepřová pečeně 1 ks menší okurka hadovka
Postup Obložený talíř
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky Studenou pečeni nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a hořčicí
Do mísy vložíme papriky, rajčata, okurku a cibuli. Osolíme, opepříme a spojíme jogurtem
Tuto směs klademe do středu talíře. Okolo rozložíme pokrájené maso a nakrájená vajíčka. Nakonec vše přelijeme majonézovou směsí a okořeníme čerstvě umletým černým pepřem
Obložený talíř zdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.