Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks vejce strouhanka majoránka 2 ks cibule 100 g celer 100 g mrkev 150 g vinná klobása polohrubá mouka 200 g hovězí maso 150 g játrová zavářka sušené nudle
Postup Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí
Postup přípravy receptu
-
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru a ostatní vyhodíme
Přivedeme k varu a přidáme nahrubo nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev a celer. Necháme mírně vařit a mezitím připravíme knedlíčky. Játrovou zavářku promícháme s utřeným česnekem a lžičkou majoránky, vytvoříme knedlíčky, které obalujeme v polohrubé mouce
Z vinné klobásy vytlačíme obsah a smícháme s jedním vejcem, stroužkem česneku a takovým množstvím strouhanky, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které taktéž obalíme v polohrubé mouce
Játrové knedlíčky vhodíme do polévky a zhruba po minutě varu přidáme knedlíčky z vinné klobásy. Jakmile knedlíčky vyplavou, vsypeme hrst nudlí. Zhasneme plamen a necháme dojít. Na závěr přidáme asi dvě lžičky promnuté majoránky
Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí hned podáváme na stůl k jídlu.