Bešamelová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 lžíce máslo
500 ml mléko
3 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku si prosejeme stranou

  2. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to

  3. Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky

  4. Omáčku vaříme asi 20 minut, než zhoustne. Pak ji ochutíme solí a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!