Bezdršťková polévka ála dršťková z hlívy ústřičné recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 ks česnek 2 lžíce majoránka 2 ks cibule 50 dkg hlíva ústřičná 1 - 2 kostky bujón 1 lžička mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 1/2 lžičky mletý kmín 70 g sádlo na smažení 1 lžíce mletá uzená paprika
Postup Bezdršťková polévka ála dršťková z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré suroviny. Do jedné misky nakrájíme na nudličky kloubouky hlívy, do druhé misky oloupanou cibuli na kostičky a česnek na plátky. Dále do jednoho hrnku nasypeme mouku smíchanou s paprikou a do druhého hrnku nalijeme horkou vodu, ve které rozpustíme kostky vývaru
V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zaprášíme moukou smíchanou s uzenou sladkou paprikou a osmahneme ji. Jíšku zchladíme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené hlívy (jenom klobouky), přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku a necháme 30 minut provařit
Po odstavení do polévky prolisujeme zbytek česneku
Bezdršťkovou polévku ála dršťkovou z hlívy ústřičné podáváme horkou a přikusujeme krajíc čerstvého chleba.