Bezdršťková polévka ála dršťková z hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 ks česnek
2 lžíce majoránka
2 ks cibule
50 dkg hlíva ústřičná
1 - 2 kostky bujón
1 lžička mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1/2 lžičky mletý kmín
70 g sádlo na smažení
1 lžíce mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny. Do jedné misky nakrájíme na nudličky kloubouky hlívy, do druhé misky oloupanou cibuli na kostičky a česnek na plátky. Dále do jednoho hrnku nasypeme mouku smíchanou s paprikou a do druhého hrnku nalijeme horkou vodu, ve které rozpustíme kostky vývaru

  2. V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zaprášíme moukou smíchanou s uzenou sladkou paprikou a osmahneme ji. Jíšku zchladíme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené hlívy (jenom klobouky), přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku a necháme 30 minut provařit

  3. Po odstavení do polévky prolisujeme zbytek česneku

  4. Bezdršťkovou polévku ála dršťkovou z hlívy ústřičné podáváme horkou a přikusujeme krajíc čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!