Červená hrášková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 hrstě hrášek olej voda 2 - 3 ks karotka vegeta 1 lžíce hladká mouka 2 ks jarní cibulka mletá sladká paprika 1 kostka bujon kadeřavá petrželka
Postup Červená hrášková polévka
Postup přípravy receptu
-
Na recept jsem použila zelený hrášek vyloupaný z lusků a čerstvou oškrábanou karotku
Do hrnce dáme olej, který rozehřejeme, zasypeme moukou a za stálého míchání uděláme světlou zásmažku. Přisypeme mletou papriku, jen krátce osmahneme, aby se paprika nepřipálila. Podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu (zeleninový, bylinkový, masox), vsypeme hrášek a nastrouhanou karotku. Přidáme také na kolečka nakrájenou jarní cibulku a necháme vše vařit doměkka. V závěru hráškovou polévku dochutíme vegetou nebo tekutým polévkovým kořením
Červenou hráškovou polévku rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a podáváme.