Bezé roláda s broskvovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 180 g bílek 118 g cukr krupice 48 g hladká mouka 48 g mleté ořechy broskovový krém
Postup Bezé roláda s broskvovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy
Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený. Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír
Během chladnutí korpusu si připravíme krém. Ten si připravíme podle receptu Broskvový krém. Plát potřeme broskvovým krémem, srolujeme a dáme do lednice ztuhnout
Bezé roládu s broskvovým krémem podle fantazie ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.