Bezé roláda se šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
180 g bílek
118 g cukr krupice
48 g hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
48 g mleté ořechy
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Váha 180 g odpovídá 5 - 6 bílkům. Bílky dáme do vyšší mísy, lehce osolíme. Vyšleháme je v tuhý sníh. Asi v půlce šlehání vmícháme cukr. Do druhé mísy prosejeme mouku a vmícháme do ní jemně umleté ořechy

  2. Do sněhového těsta lehce a důkladně vmícháme mouku s ořechy. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj v tenké vrstvě rozetřeme. Těsto na bezé roládu lehce ocukrujeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Trvá to asi 3 - 4 minuty a upečený korpus by měl být pružný a neměl by být vysušený

  3. Upečený korpus ihned srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak odstraníme pečící papír. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a potřeme jí korpus. Bezé srolujeme do rolády a dáme do lednice ztuhnout

  4. Ztuhlou bezé roládu se šlehačkou nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!