Bezinková marmeláda s jablky a hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jablko
75 dkg cukr krupice
1 kg hruška
0 kg bezinky

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky oloupeme a umeleme. Bezinky omyjeme a obereme bobule.

  2. Jablka, hrušky a bezinky vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Kdo nemá rád jadýrka bezinek, povaří bezinky zvlášť, procedí a přidá k ostatnímu ovoci.

  3. Do rozvařeného ovoce přisypeme cukr, povaříme a horkou marmeládu plníme do skleniček. Kdo chce, může marmeládu sterilovat.

  4. Bezinkovou marmeládu s jablky a hruškami můžeme mazat na pečivo a také ji používat jako náplň do různých moučníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!