Nakládané švestky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2,5 hrnky cukr
1 kg švestky
1 ks celá skořice
5 tobolek kardamom
1 lžička celý černý pepř
2 hrnky vinný červený ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nálev. Ocet s cukrem, skořicí a pepřem přivedeme k varu a zvolna vaříme přibližně 10 - 15 minut. Nálev necháme vychladnout

  2. Švestky očistíme od stopek, otřeme a suché postupně propíchávámeme na několika místech vidličkou. Švestky vkládáme do předem sterilovaných sklenic, zalijeme nálevem, uzavřeme a uchováme v chladu. Švestky necháme rozležet alespoň 14 dní

  3. Nakládané švestky ve sladkokyselém nálevu podáváme jako chuťovku k teplým nebo studeným pečeným masům a drůbeži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!