Rýže s rozinkami recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 hrst rozinky 8 ks hřebíček 1 špetka šafrán 4 snítky petrželová nať 4 balíčky rýže va varných sáčcích
Postup Rýže s rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Omytou petrželovou nať nasekáme najemno
Sáčky s rýží propláchneme v horké vodě a dáme vařit do vroucí slané vody. Využijeme návodu na obalu. Vaříme ale pouze poloviční dobu, než je doporučena v návodu. Sáčky s předvařenou rýží pak vyjmeme, necháme okapat a vysypeme ze sáčků
Na hluboké pánvi nebo teflonovém hrnci, rozpálíme olej, přidáme rýži a velmi krátce, za promíchávání, necháme osmahnout. K rýži přisypeme rozinky, hřebíček, šafrán a petrželku a naposledy promícháme
Asi 2 minuty necháme zprudka ohřívat, na dně pánve se utvoří kůrčička. Pak k rýži přilijeme 1 dcl teplé vody, přikryjeme pokličkou, snížíme stupeň ohřívání na minimum a necháme rýži dusit doměkka. Dusíme asi 20 minut bez míchání
Rýže s rozinkami je zajímavou přílohou k pečeným minutkám. Vychladlou ji můžeme použít i k přípravě rýžových salátů
Pozn: Příprava rýže z varných sáčků je nejrychlejší. Použít můžeme ale i rýži kvalitnější, například jasmínovou. Chuť pokrmu je pak výraznější a lahodnější.