Rýže s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
bylinková sůl
250 g jasmínová rýže
2 hrstě medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka cca 12 - 15 minut. Uvařenou rýži scedíme a promícháme s připraveným medvědím česnekem

  2. Medvědí česnek omyjeme, nakrájíme na drobné nudličky a na olivovém oleji rychle osmahneme. Česnek se zatáhne, pustí vodu a podstatně zmenší objem

  3. Rýži s medvědím česnekem dochutíme bylinkovou solí a mletým pepřem

  4. Rýži s medvědím česnekem podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům. Vegetariánům postačí i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!