Rýže s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl voda 2 lžíce slunečnicový olej čerstvě mletý černý pepř 2 ks jarní cibulka s natí 2 ks rýže ve varném sáčku 200 g čerstvé lišky 100 g baby špenát
Postup Rýže s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé lišky vsypeme do cedníku s většími oky a pořádně propláchneme pod proudem tekoucí studené vody, abychom z nich dostali všechny nečistoty. Poté lišky necháme dobře odkapat od vody. Baby špenát odstopkujeme, umyjeme a také necháme okapat. Očištěnou jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě
Na oleji orestujeme jarní cibulku do zesklovatění, přidáme lišky, maličko podlijeme vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Podle potřeby opakovaně podléváme malým množstvím horké vody. Potom necháme lišky vydusit až na tuk, přidáme baby špenát a necháme jen krátce zavadnout. K hotovému základu přidáme uvařenou suchou rýži, okořeníme mletým pepřem a vše dobře promícháme
Rýži s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami servírujeme ihned po přípravě. Pokrm podáváme jako přílohu k masu, ale také jako samostatné jídlo, které doplníme jemným salátem (rajčatový, zelený listový apod.). Jde o jednoduché jídlo, které je velmi chutné a vynikne v něm vůně čerstvých lišek. Neváhejte a připravte si rýži s baby špenátem, jarní cibulkou a liškami, sezóna lišek je právě v plném proudu.