Bezlepková pizza s rajčaty a mozzarellou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
3 ks rajčata
125 ml voda
1/4 kostky droždí
1 balíček mozzarella
1 lžíce olivový olej
5 lžic rajčatové pyré
koření na pizzu
250 g bezlepková mouka Jizerka

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné třetiny teplé vody se špetkou cukru nadrobíme droždí a necháme chvíli stát na teplém místě. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme olej se zbylou vodou a přidáme nachystané droždí. Vše pořádně zpracujeme, až nám vznikne hladké těsto

  2. Těsto na bezlepkovou pizzu roztáhneme na plech vymazaný olejem, já to dělám dlaněmi a prsty - ničemu to nevadí. Těsto potřeme rajčatovým pyré, posypeme kořením na pizzu, poklademe na plátky nakrájenými rajčaty a plátky mozzarelly

  3. Bezlepkovou pizzu poté vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zezlátnutí

  4. Bezlepková pizza s rajčaty a mozzarellou nejlépe chutná ihned po vytažení z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!