Bezvaječné strouhané těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
150 g polohrubá mouka
50 g dětská krupice
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a dětskou krupici jemně osolíme, promícháme a přidáváme tolik vody, abychom vytvořili hladké a tužší těsto, které se bude dobře strouhat.

  2. Bezvaječné těsto strouháme na hrubém struhadle přímo do polévek a vaříme 3 - 4 minuty.

  3. Chceme-li z bezvaječného těsta připravit hlavní jídlo, nastrouháme ho do většího množství osolené vody a když vyplave na povrch, vaříme ještě 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme a necháme okapat. Strouhání na talíři doplníme dušeným kysaným zelím nebo osmaženou cibulkou se slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!