Biftek na řecký způsob s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks paprika
1 ks cibule
3 ks rajče
6 lžic kečup
2 šálky rýže
50 g anglická slanina
600 g hovězí svíčková
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř
koření na steaky

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Rýži si předvaříme podle návodu. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Na pánvi restujeme slaninu. Když pustí tuk, přidáme plátky svíčkové a restujeme vše dohromady. Když jsou opečené, vyndáme je, ale uchováváme v teple.

  3. Do vypečené slaniny přidáme na drobno nasekanou cibuli, papriky i rajská jablka. Okořeníme, osolíme a podusíme. Nakonec přidáme uvařenou rýži a lehce vše povaříme.

  4. Bifteky osolíme a před podáváním potřeme kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!