Biftek na řecký způsob s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks paprika 1 ks cibule 3 ks rajče 6 lžic kečup 2 šálky rýže 50 g anglická slanina 600 g hovězí svíčková podle chuti sůl kari koření mletý černý pepř koření na steaky
Postup Biftek na řecký způsob s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Rýži si předvaříme podle návodu. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme nadrobno.
Svíčkovou nakrájíme na plátky. Na pánvi restujeme slaninu. Když pustí tuk, přidáme plátky svíčkové a restujeme vše dohromady. Když jsou opečené, vyndáme je, ale uchováváme v teple.
Do vypečené slaniny přidáme na drobno nasekanou cibuli, papriky i rajská jablka. Okořeníme, osolíme a podusíme. Nakonec přidáme uvařenou rýži a lehce vše povaříme.
Bifteky osolíme a před podáváním potřeme kečupem.