Tatarský biftek recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 4 - 6 ks žloutek 2 lžíce hořčice 1 - 2 ks šalotka 600 g hovězí svíčková 2 lžíce dijonská hořčice 3 lžíce worcesterská omáčka mletý černý pepř
Postup Tatarský biftek
Postup přípravy receptu
-
Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej
Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit asi 2 lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti a navíc by maso pustilo šťávu
K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka
Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek
Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat
K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.