Telecí mleté bifteky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce solamyl
150 ml podmáslí
1/2 lžičky citronová kůra
mletý bílý pepř
zeleninový vývar
2 lžíce čerstvá petrželka
600 g telecí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Do umletého masa vmícháme podmáslí, kořenící směs Horalku, citronovou kůru, sůl, pepř a špetku mletého zázvoru. Masovou směs necháme odležet v chladu asi 1 hodinu. Pak do masa zapracujeme solamyl a nasekanou petrželku

  2. Z mletého ochuceného masa tvoříme mokrýma rukama malé bifteky, které klademe na horkou suchou litinovou pánev. Telecí mleté bifteky pečeme pozvolna, dokud se maso nezatáhne a nezesvětlá. Teprve pak je obrátíme, podlijeme několika lžícemi vývaru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří a maso se lehce opeče

  3. Upečené telecí mleté bifteky rozdělíme na porce a na talíři omastíme oříškem rostlinného tuku. Podáváme s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!