Telecí mleté bifteky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce solamyl 150 ml podmáslí 1/2 lžičky citronová kůra mletý bílý pepř zeleninový vývar 2 lžíce čerstvá petrželka 600 g telecí kýta
Postup Telecí mleté bifteky
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Do umletého masa vmícháme podmáslí, kořenící směs Horalku, citronovou kůru, sůl, pepř a špetku mletého zázvoru. Masovou směs necháme odležet v chladu asi 1 hodinu. Pak do masa zapracujeme solamyl a nasekanou petrželku
Z mletého ochuceného masa tvoříme mokrýma rukama malé bifteky, které klademe na horkou suchou litinovou pánev. Telecí mleté bifteky pečeme pozvolna, dokud se maso nezatáhne a nezesvětlá. Teprve pak je obrátíme, podlijeme několika lžícemi vývaru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří a maso se lehce opeče
Upečené telecí mleté bifteky rozdělíme na porce a na talíři omastíme oříškem rostlinného tuku. Podáváme s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou.