Bílá celerová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
10 dkg máslo
12 dkg strouhanka
1 hrst petrželka
1 ks žloutek
2 ks celer
4 ks rajče
14 dkg sýr
5 lžic sladká smetana
příloha
žemle
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný celer, sůl a polévku povaříme asi 25 minut. Pak ji zakapeme citronovou šťávou, přidáme špetku jemně nastrouhané citronové kůry a sekanou zelenou petrželku.

  2. Před podáváním do polévky zakvedláme smetanu se žloutkem. Po přidání smetany a žloutku polévku již pouze prohřejeme.

  3. Bílou celerovou polévku podáváme s kostičkami žemle osmažené na tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!