Bílá celerová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 10 dkg máslo 12 dkg strouhanka 1 hrst petrželka 1 ks žloutek 2 ks celer 4 ks rajče 14 dkg sýr 5 lžic sladká smetana příloha žemle tuk na smažení
Postup Bílá celerová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný celer, sůl a polévku povaříme asi 25 minut. Pak ji zakapeme citronovou šťávou, přidáme špetku jemně nastrouhané citronové kůry a sekanou zelenou petrželku.
Před podáváním do polévky zakvedláme smetanu se žloutkem. Po přidání smetany a žloutku polévku již pouze prohřejeme.
Bílou celerovou polévku podáváme s kostičkami žemle osmažené na tuku.