Bílkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
80 g máslo
6 ks bílek
1 lžička prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g hrubá mouka
náplň
100 g máslo
2 ks žloutek
0 l mléko
100 g čokoláda
70 g cukr moučka
30 g hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílkú ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha. Máslo rozpustíme a přidáme ke sněhu. Pak přidáme hrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva.

  2. Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme v mírně teplé troubě. Upečený plát překrojíme na dvě poloviny, naplníme čokoládovou náplní a i povrch potřeme náplní.

  3. Z mléka, cukru, čokolády, žloutků a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou před použitím necháme vychladit.

  4. Bílkové řezy nakrájíme a podáváme dle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!