Borůvkové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 100 g hladká mouka náplň 1 lžíce cukr 100 ml voda 2 plátky želatina 2 balíčky vanilkový cukr 2 ks tučný tvaroh 100 g rybízová marmeláda 1 balíček želatinový ztužovač 1 sklenka borůvkový kompot
Postup Borůvkové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli našleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, do kterých přidáváme postupně prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec po lžících přidáme bílkový sníh. Těsto zlehka promícháme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Korpus upečeme v předehřáté troubě na 160 °C, pečeme asi 40 - 50 minut, záleží na troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.
Tvaroh promícháme s cukrem, přidáme ztužovač a směsí potřeme upečený a vychladlý korpus.
Borůvky s marmeládou dáme na plotnu v kastrůlku. Ohřejeme a přidáme želatinu s vodou, kterou necháme rozpustit, ale nevaříme. Jakmile želatina začne tuhnout, směs nalijeme na tvaroh. Borůvkové řezy necháme důkladně vychladnout a ztuhnout.
Borůvkové řezy nakrájíme na kostky a můžeme ochutnávat.