Borůvkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
100 g hladká mouka
náplň
1 lžíce cukr
100 ml voda
2 plátky želatina
2 balíčky vanilkový cukr
2 ks tučný tvaroh
100 g rybízová marmeláda
1 balíček želatinový ztužovač
1 sklenka borůvkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli našleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, do kterých přidáváme postupně prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec po lžících přidáme bílkový sníh. Těsto zlehka promícháme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Korpus upečeme v předehřáté troubě na 160 °C, pečeme asi 40 - 50 minut, záleží na troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Tvaroh promícháme s cukrem, přidáme ztužovač a směsí potřeme upečený a vychladlý korpus.

  4. Borůvky s marmeládou dáme na plotnu v kastrůlku. Ohřejeme a přidáme želatinu s vodou, kterou necháme rozpustit, ale nevaříme. Jakmile želatina začne tuhnout, směs nalijeme na tvaroh. Borůvkové řezy necháme důkladně vychladnout a ztuhnout.

  5. Borůvkové řezy nakrájíme na kostky a můžeme ochutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!