Borůvkové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr moučka
300 g borůvky
4 plátky želatina
500 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
500 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
griotka
cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme s třetinou cukru dotuha. Želatinu rozpustíme, řídíme se návodem uvedeným na obalu.

  2. Sýr mascarpone vyšleháme se zbylými dvěmi třetinami cukru, vanilkovým cukrem, třemi lžícemi griotky a s rozpuštěnou želatinou. Smícháme se šlehačkou, lehce promícháváme metličkou, dokud se obě části dobře nespojí.

  3. Kompotované borůvky necháme okapat. Použijeme-li čerstvé, očistíme je, omyjeme a necháme oschnout. Borůvky vmícháme do připravené sýrovo-šlehačkové hmoty.

  4. Připravíme si formu, kterou vyložíme fólií, na dno poklademe cukrářské piškoty, pokapeme je griotkou a rozetřeme první vrstvu krému. Vrstvy opakujeme, dokud nevypotřebujeme veškerý krém.

  5. Hotový borůvkový dezert tiramisu dáme na delší dobu zatuhnout do lednice, nejlépe na 24 hodin a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!