Bounty řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
2 lžíce kakao
3 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr moučka
350 g hladká mouka
krém
6 ks žloutek
400 ml mléko
50 g cukr moučka
3-4 lžíce hladká mouka
200 g změklé máslo
náplň
6 ks bílek
100 g cukr moučka
250 g strouhaný kokos
na ozdobu
1 balíček tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech o velikosti 30 x 40 cm.

  2. Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta. Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180 °C po dobu asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme základ moučníku vychladnout.

  3. Připravíme si krém. Žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém.

  4. Krém natřeme na vychladlý moučník. Polevu připravenou podle návodu nacákáme na moučník. Bounty řezy necháme přes noc uležet v lednici.

  5. Uleželé Bounty řezy nakrájíme na kostky a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!