Choco cake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
5 lžic med
1 kelímek zakysaná smetana
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
30 g kakaový prášek
150 g tuk na pečení
polohrubá mouka na vysypání
hroznový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Formu plum cake vymažeme tukem a vysypeme moukou

  2. Z másla ušleháme krém. Med si promícháme s kakaem a hroznovým cukrem. Do ušlehaného másla postupně zašleháme vejce (jedno po druhém). Za stálého šlehání přidáváme postupně smetanu, taktéž do těsta vmícháme připravenou směs v medu. Nakonec vsypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme kousky čokolády. Hroznový cukr a čokoládu přidáváme podle vlastní chuti

  3. Těsto na choco cake nalijeme do formy a necháme péct v předem vyhřáté troubě 30 minut

  4. Již částečně vychladlý choco cake můžeme nakrájet servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!