Choco cake recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks vejce čokoláda 1 balíček prášek do pečiva 5 lžic med 1 kelímek zakysaná smetana 200 g polohrubá mouka tuk na vymazání 30 g kakaový prášek 150 g tuk na pečení polohrubá mouka na vysypání hroznový cukr
Postup Choco cake
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Formu plum cake vymažeme tukem a vysypeme moukou
Z másla ušleháme krém. Med si promícháme s kakaem a hroznovým cukrem. Do ušlehaného másla postupně zašleháme vejce (jedno po druhém). Za stálého šlehání přidáváme postupně smetanu, taktéž do těsta vmícháme připravenou směs v medu. Nakonec vsypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme kousky čokolády. Hroznový cukr a čokoládu přidáváme podle vlastní chuti
Těsto na choco cake nalijeme do formy a necháme péct v předem vyhřáté troubě 30 minut
Již částečně vychladlý choco cake můžeme nakrájet servírovat.