Bowle z tropického ovoce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks pomeranč 1 ks banán 4 lžíce pomerančový likér 1 láhev suché bílé víno 1 láhev suchý sekt 2 plechovky tropický ovocný koktejl
Postup Bowle z tropického ovoce recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče omyjeme, oloupeme kůru a velice pečlivě je očistíme.
Dužinu pomerančů rozdělíme na jednotlivé dílky, které ještě rozkrájíme na úhledné třetinky. Ovoce přendáme do misky, zalijeme ho pomerančovým likérem a necháme alespoň 30 minut uležet na chladném místě, aby pomeranč nasákl aroma likéru.
Oloupeme slupku banánu a ostrým nožem ho nakrájíme na tenká kolečka. Otevřeme ovocný koktejl a obsah plechovky přidáme do misky s pomeranči. Přidáme kousky banánu.
Vše zalijeme připraveným, dobře vychlazeným suchým vínem a sektem a necháme v lednici několik hodin vychladit na správnou teplotu. Podáváme v soupravě určené k servírování bowle.
Do skleniček přidáme napichovátka na ovoce.