Bowle z tropického ovoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks pomeranč
1 ks banán
4 lžíce pomerančový likér
1 láhev suché bílé víno
1 láhev suchý sekt
2 plechovky tropický ovocný koktejl

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče omyjeme, oloupeme kůru a velice pečlivě je očistíme.

  2. Dužinu pomerančů rozdělíme na jednotlivé dílky, které ještě rozkrájíme na úhledné třetinky. Ovoce přendáme do misky, zalijeme ho pomerančovým likérem a necháme alespoň 30 minut uležet na chladném místě, aby pomeranč nasákl aroma likéru.

  3. Oloupeme slupku banánu a ostrým nožem ho nakrájíme na tenká kolečka. Otevřeme ovocný koktejl a obsah plechovky přidáme do misky s pomeranči. Přidáme kousky banánu.

  4. Vše zalijeme připraveným, dobře vychlazeným suchým vínem a sektem a necháme v lednici několik hodin vychladit na správnou teplotu. Podáváme v soupravě určené k servírování bowle.

  5. Do skleniček přidáme napichovátka na ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!