Božská kulajda recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 2 lžíce ocet petrželka 2 ks cibule 2 l voda 1 svazeček kopr 1 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 250 ml zakysaná smetana 4 lžíce celozrnná mouka 1 hrst sušené houby 4 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 10 ks malé brambory
Postup Božská kulajda
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky
V hrnci rozpustíme máslo, na něm opražíme nakrájenou cibulku, zasypeme moukou a smažíme do hněda. Poté zalijeme vodou a přidáme všechno koření. Ocet zatím vynecháme! Přimícháme brambory a houby. Až změknou brambory, přidáme ocet, petrželku a kopr, vše nasekané na jemno a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a natvrdo uvařená vajíčka rozkrájená na kousky
Božskou kulajdu chvíli povaříme a můžeme podávat. Polévka je dost sytá.