Bramboračka plná hub recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 25 g máslo 1 ks cibule 50 g celer 1 ks mrkev 50 g petržel 100 g houby 2 lžíce hladká mouka 3 ks brambor podle chuti sůl majoránka kmín celý pepř
Postup Bramboračka plná hub recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu, houby a brambory očistíme a nakrájíme.
Brambory dáme vařit zvlášť do osolené vody, spolu s kmínem. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Ne moc, protože později přidáme vodu, ve které se vařily brambory.
Do polévky, přidáme nakrájené houby a zeleninu, sůl, celý pepř, případně kousek masoxu. Použít můžeme i mraženou zeleninovou směs.
Když jsou brambory skoro měkké, přidáme je i s vodou k polévce, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a ještě chvíli povaříme.
Takto připravenou bramboračku plnou hub podáváme. Polévka je dost sytá.