Výborná bramboračka s hříbky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 - 3 lžíce olej sůl 3 ks brambory majoránka 2 ks cibule 1/4 ks celer 2 ks mrkev 2 ks petržel 2 lístky bobkový list 2 lžíce hladká mouka 1,5 l zeleninový vývar 2 - 3 ks čerstvé houby mletý černý pepř
Postup Výborná bramboračka s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme - brambory oloupeme, mrkev s petrželí oškrábeme, celer s cibulí a česnekem také zbavíme slupky. Větší nasbírané houby očistíme hadříkem, zbavíme nepěkných částí a klobouk i nohu nakrájíme na drobné kousky
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Osmaženou cibulku zasypeme moukou, kterou za stálého míchání opražíme. Do hrnce přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, houby i brambory a zalijeme vodou (lépe vývarem)
Obsah v hrnci na polévku zasypeme solí, přidáme bobkový list, trochu mletého pepře a dáme vařit. Bramboračku s houbami vaříme asi 20 - 30 minut, až je vše měkké
Na závěr bramboračku dochutíme rozemnutou majoránkou a prolisovaným česnekem
Pokud by byla polévku málo hustá, můžeme ji ještě zahustit hotovou jíškou, případně uvařeným a rozmixovaným bramborem. Podle potřeby dosolíme a dopepříme
Bramboračka s hříbky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba
Tato polévka není nijak finančně náročná. Až 6 porcí bramboračky s houbami tak připravíme za pouhých 30 Kč.