Výborná bramboračka s hříbky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 - 3 lžíce olej
sůl
3 ks brambory
majoránka
2 ks cibule
1/4 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
2 lístky bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1,5 l zeleninový vývar
2 - 3 ks čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme - brambory oloupeme, mrkev s petrželí oškrábeme, celer s cibulí a česnekem také zbavíme slupky. Větší nasbírané houby očistíme hadříkem, zbavíme nepěkných částí a klobouk i nohu nakrájíme na drobné kousky

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Osmaženou cibulku zasypeme moukou, kterou za stálého míchání opražíme. Do hrnce přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, houby i brambory a zalijeme vodou (lépe vývarem)

  3. Obsah v hrnci na polévku zasypeme solí, přidáme bobkový list, trochu mletého pepře a dáme vařit. Bramboračku s houbami vaříme asi 20 - 30 minut, až je vše měkké

  4. Na závěr bramboračku dochutíme rozemnutou majoránkou a prolisovaným česnekem

  5. Pokud by byla polévku málo hustá, můžeme ji ještě zahustit hotovou jíškou, případně uvařeným a rozmixovaným bramborem. Podle potřeby dosolíme a dopepříme

  6. Bramboračka s hříbky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba

  7. Tato polévka není nijak finančně náročná. Až 6 porcí bramboračky s houbami tak připravíme za pouhých 30 Kč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!