Zeleninová bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
3 ks brambory
10 dkg celer
1 hrst pórek
2 ks mrkev
podravka
2 ks bobkový list
4 ks nové koření
muškátový květ
0,5 plechovek sterilované žampiony
mletý černý pepř
4 lžíce mražená zeleninová směs
1 ks kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. V menším množství vody si uvaříme 3 - 4 menší brambory a 1 středně velkou mrkev v hrnci, ve kterém budeme vařit celou bramboračku. Necháme lehce zchladnout a rozmixujeme. Půlku středně velké cibule nakrájíme nadrobno. Jednu kořenovou petržel a zhruba stejné množství celeru nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme nadrobno

  2. Poté dolijeme k rozmixované směsi asi 1 litr vody, přidáme půl konzervy žampionů, nakrájenou kořenovou petržel a celer, dva stroužky česneku, na jemno nakrájenou půlku středně velké cibule, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, dvě špetky pepře a trošku soli. To celé povaříme, dokud kořenová zelenina nezměkne

  3. Do zeleninové bramboračky přidáme asi 3 lžíce mražené polévkové zeleniny, pokud máme čerstvou, přidáme čerstvou. Polévku vaříme dále podle měkkosti surovin. Dále přidáme hrst nakrájeného pórku. Vaříme asi 4 minuty, tak aby zelenina změkla, ale neztratila barvu. Dochutíme solí, případně podravkou nebo jinou kořenící směsí. Nakonec vypneme plotnu a do ještě vroucí polévky vlijeme rozkvedlané vejce a zjemníme lžící másla. Pokud máme rádi, můžeme chvíli před dovařením přidat ještě špetku muškátového květu

  4. Zeleninovou bramboračku podáváme ihned po dovaření s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!