Bramboračka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička petrželka
400 g brambory
1 ks žloutek
50 g tuk
1 ks cibule
250 ml smetana
1,25 l voda
200 g kořenová zelenina
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a brambory nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme zeleninu a lehce vše osmahneme. Pak zeleninu zalijeme vodou. Vodu můžeme nahradit zeleninovým vývarem. Základ osolíme, opepříme a přidáme brambory. Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne

  3. Smetanu smícháme se žloutkem. Do horké hotové polévky zašleháme smetanu. Polévku prohřejeme, ale už nevaříme

  4. Bramboračku se smetanou zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!