Bramborák s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 ks vejce 1 kg brambory 5 lžic mléko 0.5 kg kysané zelí podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Bramborák s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, nastrouháme a vložíme do mísy společně s oloupaným a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, sůl, mléko, majoránku, hladkou mouku (na zahuštění) a pepř. Vymícháme.
Nakonec přidáme vyprané kysané zelí tak, aby nebylo moc kyselé. Pepře a česneku můžeme dát víc, zelí nám ostrou chuť trochu stáhne.
Na kilo brambor a dvě vejce dáme půl kila zelí, ostatní ingredience podle chuti.
Bramboráčky se zelím smažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Chutnají i zastudena.