Bramborák s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 ks vejce
1 kg brambory
5 lžic mléko
0.5 kg kysané zelí
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nastrouháme a vložíme do mísy společně s oloupaným a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, sůl, mléko, majoránku, hladkou mouku (na zahuštění) a pepř. Vymícháme.

  2. Nakonec přidáme vyprané kysané zelí tak, aby nebylo moc kyselé. Pepře a česneku můžeme dát víc, zelí nám ostrou chuť trochu stáhne.

  3. Na kilo brambor a dvě vejce dáme půl kila zelí, ostatní ingredience podle chuti.

  4. Bramboráčky se zelím smažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Chutnají i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!