Bramborák s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g sádlo
těsto
4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
mléko
2 g majoránka
120 g hladká mouka
1 g mletý černý pepř
podle chuti
sůl
náplň
3 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Postup je stejný jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory po oloupání nastrouháme, přidáme vejce, mouku, trochu soli, mléko, majoránku a pepř. Smažíme na rozpáleném sádle. Bramborák by měl být větší, aby se z něj dala udělat rulička.

  2. Na pánvičce rozehřejeme malou lžičku sádla (másla) a na něm rozmícháme 3 vejce.

  3. Vaječná hmota by měla být řídká. Podle chuti osolíme.

  4. Míchaná vajíčka vložíme do připraveného bramboráku a ten přeložíme na půlku, nebo jak je zvykem na Severní Moravě, zatočíme do trubičky.

  5. Na porci se počítají 2 bramboráky s vejci, pokud se jedná o hlavní chod. Bramborák s vejci podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!