Bramborák s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g sádlo těsto 4 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 1 kg brambory mléko 2 g majoránka 120 g hladká mouka 1 g mletý černý pepř podle chuti sůl náplň 3 ks vejce
Postup Bramborák s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Postup je stejný jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory po oloupání nastrouháme, přidáme vejce, mouku, trochu soli, mléko, majoránku a pepř. Smažíme na rozpáleném sádle. Bramborák by měl být větší, aby se z něj dala udělat rulička.
Na pánvičce rozehřejeme malou lžičku sádla (másla) a na něm rozmícháme 3 vejce.
Vaječná hmota by měla být řídká. Podle chuti osolíme.
Míchaná vajíčka vložíme do připraveného bramboráku a ten přeložíme na půlku, nebo jak je zvykem na Severní Moravě, zatočíme do trubičky.
Na porci se počítají 2 bramboráky s vejci, pokud se jedná o hlavní chod. Bramborák s vejci podáváme s kyselou okurkou.