Bramborová gulášová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 dkg brambory 1 lžička majoránka 4 dkg cibule 5 l voda 4 dkg uzená slanina podle chuti 1 špetka sůl 1 lžička kmín 1 ks klobása 1 lžíce mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř
Postup Bramborová gulášová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu pokrájíme na kousky.
Uzenou slaninu necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.
Nakrájené brambory dáme dusit na cibuli, přidáme mletou červenou papriku, kmín, mletý černý pepř, sůl a vše podusíme. Občas podlijeme vodou a promícháme. Když jsou brambory poloměkké, zalijeme je vařicí vodou. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou klobásu, majoránku a povaříme.
Bramborovou gulášovou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem a posypanou nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.