Bramborová gulášová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 dkg brambory
1 lžička majoránka
4 dkg cibule
5 l voda
4 dkg uzená slanina
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžička kmín
1 ks klobása
1 lžíce mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu pokrájíme na kousky.

  2. Uzenou slaninu necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.

  3. Nakrájené brambory dáme dusit na cibuli, přidáme mletou červenou papriku, kmín, mletý černý pepř, sůl a vše podusíme. Občas podlijeme vodou a promícháme. Když jsou brambory poloměkké, zalijeme je vařicí vodou. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou klobásu, majoránku a povaříme.

  4. Bramborovou gulášovou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem a posypanou nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!