Bramborová polévka s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 snítka petrželka 200 g brambory 50 g celer 2 ks petržel 3 ks houby mletý bílý pepř 500 ml zeleninový vývar 5 lžic nízkotučný jogurt
Postup Bramborová polévka s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory a oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Čerstvé houby nakrájíme na tenké plátky a lehce osmažíme na pánvi. Petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravené brambory vložíme do vývaru a uvaříme je doměkka. Brambory rozmixujeme.
Základ polévky okořeníme solí a pepřem. Přidáme celer, mléko, petržel, houby a povaříme a odstavíme. Po dovaření přimícháme jogurt.
Bramborovou polévku ihned podáváme a zdobíme sekanou zelenou petrželkou.