Bramborová polévka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 snítka petrželka
200 g brambory
50 g celer
2 ks petržel
3 ks houby
mletý bílý pepř
500 ml zeleninový vývar
5 lžic nízkotučný jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Čerstvé houby nakrájíme na tenké plátky a lehce osmažíme na pánvi. Petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Připravené brambory vložíme do vývaru a uvaříme je doměkka. Brambory rozmixujeme.

  3. Základ polévky okořeníme solí a pepřem. Přidáme celer, mléko, petržel, houby a povaříme a odstavíme. Po dovaření přimícháme jogurt.

  4. Bramborovou polévku ihned podáváme a zdobíme sekanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!