Tmavý kmínový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1,5 lžička sůl 1 lžíce ocet 1 lžička cukr krupice 300 g hladká mouka 315 ml vlažná voda sezamové semínko 2 lžíce mletý kmín 1,5 lžíce sušené droždí 1 lžíce sezamové semínko neloupané 200 g chlebová žitná mouka 1 lžíce slunečnicová semínka 2 hrstě hrubě strouhaný tvrdý sýr
Postup Tmavý kmínový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí a kmínem
Vlažnou vodu, droždí a cukr vymícháme, přidáme olej, ocet a směs vlijeme do mísy s kořeněnou moukou. Vše zpracujeme do těsta. Nakonec přidáme semínka, strouhaný sýr a ještě důkladně propracujeme
Na teplém místě necháme vykynout
Pak těstem naplníme chlebovou formu, pomažeme vodou, posypeme sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně hodinu
Hotový kmínový chléb podáváme podle chuti nebo fantazie.