Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 160 g cukr 6 lžic olej 6 ks vejce 2 hrnky jahody 110 g hladká mouka 350 g smetana ke šlehání 1 balíček želatina v prášku 500 g tučný měkký tvaroh 50 g kvalitní kakao 1 balíček želatinový ztužovač
Postup Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku společně s kakaem prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a začneme šlehat sníh za přidávání jemného cukru
Do lesklého pevného sněhu přišleháme postupně žloutky a naposledy po částech (nejlépe po lžících) už ručně metličkou přimícháme mouku s kakaem. Naposledy promícháme s olejem
Těsto uhladíme v předem tukem vymazané a moukou vysypané formě o průměru 22 - 24 cm. Korpus upečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Záleží na naší troubě. Upečený korpus necháme vychladnout
Z jemného tvarohu bez hrudek odsajeme pomocí kuchyňského ubrousku veškerou tekutinu. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha. Želatinový ztužovač bez vaření připravíme podle návodu. Tvaroh lehce promícháme, spojíme se šlehačkou a naposledy přimícháme želatinu
Na korpus naneseme a uhladíme krém a necháme ztuhnout v lednici. Na krém rozložíme menší jahody a zalijeme práškovou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Dort opět vrátíme do lednice
Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem podáváme s kávou nebo čajem.