Rajčatovo-čočková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 ks česnek
sůl
8 ks rajčata
1 - 2 lžíce majoránka
2 ks mrkev
1/4 lžičky saturejka
2 - 3 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
3/4 hrnku červená čočka
3 ks jarní cibulka
mletý barevný pepř
3 - 4 lžíce lahůdkové sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku očistíme a i s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, středně velká rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, oškrábanou mrkev nastrouháme na nudličky

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme česnek, necháme krátce rozvonět, přisypeme mrkev, rajčata a pár minut restujeme. V tuto chvíli dáme do hrnce i propláchnutou čočku a vše zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, bobkový list a saturejku nebo tymián. Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut

  3. Rajčatovo-čočkovou polévku opatrně ochutnáme, podle potřeby osolíme, opepříme, ale předem vmícháme lahůdkové sušené droždí, které umí s dochucováním úplné zázraky. Kdo má toto droždí rád, může přidat i více

  4. Rajčatovo-čočkovou polévku podáváme horkou. Ještě lépe chutná na druhý den, když se odleží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!