Rajčatovo-čočková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 - 4 ks česnek sůl 8 ks rajčata 1 - 2 lžíce majoránka 2 ks mrkev 1/4 lžičky saturejka 2 - 3 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej 3/4 hrnku červená čočka 3 ks jarní cibulka mletý barevný pepř 3 - 4 lžíce lahůdkové sušené droždí
Postup Rajčatovo-čočková polévka
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku očistíme a i s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, středně velká rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, oškrábanou mrkev nastrouháme na nudličky
V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme česnek, necháme krátce rozvonět, přisypeme mrkev, rajčata a pár minut restujeme. V tuto chvíli dáme do hrnce i propláchnutou čočku a vše zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, bobkový list a saturejku nebo tymián. Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut
Rajčatovo-čočkovou polévku opatrně ochutnáme, podle potřeby osolíme, opepříme, ale předem vmícháme lahůdkové sušené droždí, které umí s dochucováním úplné zázraky. Kdo má toto droždí rád, může přidat i více
Rajčatovo-čočkovou polévku podáváme horkou. Ještě lépe chutná na druhý den, když se odleží.