Sterilované okurky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 plátky česnek 8 lžic ocet 4 plátky cibule 2 ks kopr 4 plátky mrkev 1 lžička Deko 2 lístky bobkový list 2 ks celerová nať okurky nakládačky 6 ks cukerin (umělé sladidlo)
Postup Sterilované okurky
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme okurky ve dvojí vodě a necháme je okapat. Dnešní hospodyňky využívají úsporu času a okurky operou v pračce
Zeleninu si očistíme, opereme a necháme taktéž okapat. Cibuli a mrkev si nakrájíme na kolečka, česnek na silnější plátky a celer s koprem asi na 3 cm velké kousky
Omyjeme si zavařovací sklenice a do každé dáme na dno bobkový list, kousek natě celeru, kousek natě kopru, plátek česneku, dvě kolečka mrkve a dvě kolečka cibule
Potom sklenice naplníme okurkami a nahoru opět naskládáme stejnou zeleninu jako dolů. Přidáme cukerin, ocet a deko. Dolijeme vodou
Sklenice uzavřeme a okurky sterilujeme na 85 - 90 °C 25 - 30 minut.