Sterilované kapie recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

15 kostek cukr
olej
2,5 lžíce sůl
1/2 l ocet
1 l voda
kapie
bobkový list
nové koření
celý pepř
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vlijeme vodu, ocet, sůl a přidáme veškeré koření, kterého dáme podle chuti. Nálev přivedeme k varu a odstavíme. Vyjmeme bobkové listy

  2. Kapie očistíme a nakrájíme na hrubé proužky. Kapie napěchujeme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem a přidáme olej. Na malou skleničku lžičku, na velkou lžíci. Kapie v nálevu sterilujeme 20 minut při 80 °C

  3. Sterilované kapie používáme jako chuťovku, na chlebíčky, jednohubky a k přípravě dalších pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!