Sterilované kapie recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 15 kostek cukr olej 2,5 lžíce sůl 1/2 l ocet 1 l voda kapie bobkový list nové koření celý pepř hořčičné semínko
Postup Sterilované kapie
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vlijeme vodu, ocet, sůl a přidáme veškeré koření, kterého dáme podle chuti. Nálev přivedeme k varu a odstavíme. Vyjmeme bobkové listy
Kapie očistíme a nakrájíme na hrubé proužky. Kapie napěchujeme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem a přidáme olej. Na malou skleničku lžičku, na velkou lžíci. Kapie v nálevu sterilujeme 20 minut při 80 °C
Sterilované kapie používáme jako chuťovku, na chlebíčky, jednohubky a k přípravě dalších pokrmů.