Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 180 g cukr cukr cukr 1 špetka sůl 6 ks vejce 1 hrnek voda citron 3 hrnky jahody 180 g hladká mouka 1 špetka jedlá soda 2 balíčky pudinkový prášek
Postup Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou
Postup přípravy receptu
-
Jahody nejprve očistíme podle potřeby, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou
Na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat šlehačem s metličkami s přisypáváním cukru a špetkou soli. Do sněhu z bílků zašleháme žloutky. Potom nejlépe ručně metličkou přimícháme prosátou mouku se špetkou jedlé sody
Těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 24 cm. Korpus pečeme pomalu asi hodinu v troubě vyhřáté na 150 °C
Dále si uvaříme pudinkovou želatinu. Podle naší chuti uvaříme 2 pudinky s hrnkem vody. Pokud není pudink oslazený, osladíme podle chuti. Po vychladnutí korpus potřeme nutelou nebo marmeládou. Rozložíme jahody, zalijeme pudinkovou želatinou a necháme ztuhnout
Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou nakrájíme a podáváme.