Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 g cukr
cukr
cukr
1 špetka sůl
6 ks vejce
1 hrnek voda
citron
3 hrnky jahody
180 g hladká mouka
1 špetka jedlá soda
2 balíčky pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Jahody nejprve očistíme podle potřeby, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou

  2. Na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat šlehačem s metličkami s přisypáváním cukru a špetkou soli. Do sněhu z bílků zašleháme žloutky. Potom nejlépe ručně metličkou přimícháme prosátou mouku se špetkou jedlé sody

  3. Těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 24 cm. Korpus pečeme pomalu asi hodinu v troubě vyhřáté na 150 °C

  4. Dále si uvaříme pudinkovou želatinu. Podle naší chuti uvaříme 2 pudinky s hrnkem vody. Pokud není pudink oslazený, osladíme podle chuti. Po vychladnutí korpus potřeme nutelou nebo marmeládou. Rozložíme jahody, zalijeme pudinkovou želatinou a necháme ztuhnout

  5. Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!