Bramborová pomazánka se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
1 lžička hořčice
3 ks vejce natvrdo
100 g uherský salám
1 ks větší vařený brambor
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
na ozdobu
sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Salám uherský nebo jiný trvanlivý, vejce a vařený brambor umeleme, přidáme utřené máslo s hořčicí, jemně posekanou cibuli a podle chuti osolíme a opepříme. Do bramborové pomazánky přidáme i jemně pokrájenou pažitku a dobře rozmícháme.

  2. Bramborovou pomazánku se salámem necháme uležet, aby se chutě propojily.

  3. Bramborovou pomazánku se salámem natíráme na plátky veky a zdobíme vějířkem ze sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!