Brusinkový cop s rybízem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 1 lžička droždí 3 lžíce med 2,5 hrnky hladká mouka 1 hrnek vlažná voda 1 hrnek celozrnná mouka 1 ks rozšlehané vejce 2 lžíce rozpuštěné máslo 75 g sušené brusinky 75 g sušený černý rybíz
Postup Brusinkový cop s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Prvních sedm surovin vložíme do pečící nádoby v následujícím pořadí: voda, med, mádlo, sůl, mouky, droždí. Svou domácí pekárnu nastavíme na program těsto
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vhněteme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme do délky asi 30,5 cm, upleteme cop a konce zajistíme stlačením. Cop přeneseme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě, až téměř zdvojnásobí svůj objem
Odstraníme fólií, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 až 25 minut nebo až je cop propečený. Přeneseme na drátěnou rohožku a před podáváním necháme vychladnout.